Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Lunes, 17 Diciembre 2012 01:00

Bogeries i senyals

Escrito por  V.J.M.C.
Valora este artículo
(0 votos)

Vivim a un poble on periòdicament, depenent de les idees brillants del regidor de torn i els seus assessors, canvien direccions de carrers, senyals o places d’aparcament. Si aquets canvis foren en virtut a la reflexió o al estudi de les necessitats de la població, allò que deuria ser la preocupació de tots els regidors, no tindríem capacitat de criticar-lo. Lamentablement podem argumentar que poques voltes la raó es qui promou aquets canvis.

Més encara, l’actual administració local segueix la norma de intentar acontentar a tots i com sol passar en aquestes situacions, a la fi no s’acontenta ningú. Sense avís per a ningú, ni consulta popular ni tan sols un estudi del impacte a l’economia local, hem vist com la plaça major s’ha convertit en cap de setmana en una via vetada per als vehicles, o com una via d’accés al poble junt a l’escola s’ha vist interrompuda per una il·lògica secció tan sols per als vianants. Sense cap ni trellat.

Sols es salva d’aparcar a la plaça en cap de setmana la policia local. Es veu que ells no poden caminar uns metres més (aquesta sol ser la resposta habitual del consistori als veïns que presenten alguna queixa) i respectar la llei, o cap regidor, imbuït en la norma de la bondat extrema pot fer el que deu fer, ser autoritat. A un poble amb 2865 automòbils al cens de 2011 (font Instituto Nacional de Estadística, INE) la retirada de places d’aparcament és un drama, més encara quan no existís un transport públic decent ni es posen en marxa solucions alternatives per a la societat civil.

Però davant les queixes dels veïns com actua un regidor responsable? Actuant amb improvisació il·lògica. El “carrer Eguia Monzonis” era d’un sol sentit i amb aparcament a un dels dos costats. És un carrer estret i curt com molts al nostre poble. Davant queixes del veïnat per la plaça al cap de setmana i la dificultat d’accedir al garatge de les seues cases, cosa molt lògica, el regidor d'urbanisme de Betxí, volem suposar que assessorat per algú, ha decidit convertir-lo en carrer de doble sentit per a vehicles. Ho fa per a acontentar veïns i eliminar queixes, seguint la política de acontentar a tots, i pot crear un perill i provocar accidents. Si el regidor usara la raó, o simplement es passejara per la zona en qüestió, apreciaria com és molt mes fàcil solucionar la problemàtica amb un canvi de sentit del carrer, i no amb el perill que suposa fer de doble sentit un carrer estret, com es veu a les imatges.

Reclamem des d’aquesta pàgina un exercici de sentit comú i responsabilitat al regidor i al consistori en les decisions que atenen al trànsit i el urbanisme, i per extensió a totes les decisions que prenen. Si no estan capacitats, deurien replantejar-se la seua ocupació a la cosa pública.V.J.M.C.

Visto 1117 veces

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos