Error
 • Error de carga de datos de alimentación
 • Error de carga de datos de alimentación
Lunes, 18 Febrero 2013 17:21

El pou sense fons del futbol a Betxí.

Escrito por  VJMonC
Valora este artículo
(9 votos)

Si aquest fora un poble seriós, que no ho és per a la majoria de coses, mai s’acceptaria per la població un ‘despilfarro’, una mala gestió i un desastre com el del futbol a Betxí.

Mala planificació d’horaris per atraure el públic, mala confecció de la plantilla, nefasta venta de imatge a la localitat, mal aprofitament de recursos econòmics i d’instal·lacions, nul·la preparació dels responsables i a més, un poc de caciquisme local... si el Betxí forà una empresa, els seus gestors no és ja que foren acomiadats, si no que se’ls demanaria responsabilitats. Ja no entrarem en manipulacions ni tractes de favors a la gestió interna.

Però parlem d’un club esportiu i no d’una empresa, pel que és més gran encara la falta. Aquesta és una de les primeres acusacions que se li poden donar als gestors que, des de l’últim èxit esportiu han clavat la fosa del mateix. Com a club, la part social de l’acció gestora i vertebradora per a la població és important. Amb les despeses que comporta hui en dia competir amb un mínim de qualitat, el model que es va emprar al Betxí va ser totalment desfasat en el temps i car. Molt car.

D’acord que han baixat els ingressos, però no ens enganyem, no ha estat per la crisis. El model productiu del club ha negat la filiació del públic amb el equip i més a més ha impedit la promoció interna de valors i jugadors. En lloc de ajudar als talents per a beneficiar-se del seu valor, es va preferir pagar grans salaris a jugadors mercenaris, que en alguns casos guanyaven tant com a un ofici comú a la nòmina que rebien del Betxí.

Mentre, el jugador amb qualitat i possibles veia com fins i tot li volien cobrar per jugar. No sentint-se valorat, va buscar com jugar a la resta d’equips del entorn, amb més o menys èxit. La pèrdua de competitivitat, valor i possibilitats del equip, sense cap mecenes que el financi a fons perdut va ser inexcusable. Hui, quan el mal ja està fet i la situació econòmica els ha dut al límit, han reculat i la composició de la plantilla es pràcticament del ‘planter’, però no ho fan per creença ni gust, ho fan per necessitat.

Però dins dels greuges dels que es pot acusar a la gestió del equip de futbol local, no se’ls pot acusar de malbaratar la pedrera o no aprofitar-la. I no es pot per que no en tenen. Tal vegada el lector no coneix la realitat del futbol local, però la escola de futbol per a xiquets que entrena al camp de futbol no depèn del Betxí, com seria lo normal, sinó del ajuntament! Aquesta situació tan estranya, producte de gestions produïdes fa molts anys i ja estranyes de per si, fa encara més increïble el volum de subvencions públiques que ha rebut el club durant tots aquets anys. Mentre altres clubs com el Handbol ajuntaven èxits esportius amb el bon tracte a la pedrera, i una gestió econòmica dins de les seues possibilitats, el futbol, gran privilegiat a pesar de comptar amb el mateix nombre de participants, usuaris i menor nombre d’aficionats i patrocinis, ha malbaratat la seua oportunitat.

Tant costaria controlar en que es gasten els diners del poble? perquè no som un poble gran i no en tenim tants. Amb totes les de la llei, sense salvar aparences hipòcrites.

Parlem d’un membre de la comunitat local que rep una de les més importants subvencions municipals, molt per damunt de la funció social que realitza i dels seus usuaris, així que només podem esperar una nova gestió, moderna i funcional, a més de realista. Una gestió que en una sola funció treballen tot el futbol base, el primer equip i també, per que no, els veterans o el futbol sala i campionats locals, dins de la funció social que deuria tenir.  I sobretot, uns nous gestors que trenquen efectivament aquesta línia continuista tan arrelada i conservadora. Perquè el passat, present i futur, passa per un canvi real i no sols de paraula.

Visto 4683 veces Modificado por última vez en Viernes, 01 Marzo 2013 17:40

13 comentarios

 • Enlace al Comentario Demasiado chorizo para tan poco pan. Lunes, 25 Febrero 2013 15:20 publicado por Demasiado chorizo para tan poco pan.

  Agapito; Usted sabe que las corruptelas no solo vienen por los señores feudales, no hace falta nombrar ciertos pasajes de la historia para darnos cuenta de que posiblemente el daño también viene dado por los propios egos, soberbias, miserias e intereses de dentro de una misma organización, organización que se vuelve corrupta cuando accede a un poder piramidal y en su cúspide piramidal se auto-sitúa el pequeño dictador, el hombre es un lobo para el hombre. No es de extrañar que ciertos científicos califiquen al hombre como la especie más peligrosa. Creo que con nombrar al pequeño dictador ya le doy mi opinión de la forma de actuar “democrática” que tienen adoptadas ciertas entidades, incluyendo el fútbol ó la prensa digital/escrita.

  Y desde entonces la historia siempre se repite como un círculo. (Agapito).

  Reportar
 • Enlace al Comentario Pepe Sábado, 23 Febrero 2013 14:15 publicado por Pepe

  els jugadors lo que tindrien que fer es correr mes i parlar menos, que aixina va el equipo, que nomes pensen en la festa.

  Reportar
 • Enlace al Comentario 88 Jueves, 21 Febrero 2013 13:31 publicado por 88

  Manu mira hara cosa de un anyo o anyo i medio se jugo un partido entre el c.d betxi i los veteranos del valencia.Este partido se disputo con el fin de celebrar un partido para celebrar el aniversario de la penya valencianista de betxi la cual dio 400€ para que los jugadores hicieran una cena. Dicha penya queria dar el dinero directamente a los jugadores i los jugadores querian q se lo dieran dorectamente a ellos pero el senyor presidente qiso guardarselos prometiendo que con ese dinero les llevaria de cena
  A dia de hoy aun estan esperando esa ceba los jugadores

  Reportar
 • Enlace al Comentario La Taberna Jueves, 21 Febrero 2013 10:46 publicado por La Taberna

  "la Taberna" vol recordar als lectors que tenen disponible la secció "BARRA LLIURE" si volen enviar una col·laboració o un text de defensa per a que es publique.

  Els texts deuen enviarse a: redaccion@lataberna.eu

  Reportar
 • Enlace al Comentario No soy un número. Miércoles, 20 Febrero 2013 14:32 publicado por No soy un número.

  Después de leer todas las faltas de ortografía que se pueden imaginar. ¿No les convendría señores forofos del balompié acudir a clases de repaso y no dedicarse a malgastar el dinero de todos los contribuyentes en un deporte muerto a nivel provincial?


  Menos pelotas y más bibliotecas (con libros a poder ser).

  Reportar
 • Enlace al Comentario betxi a pique Miércoles, 20 Febrero 2013 12:37 publicado por betxi a pique

  Manu el que te tienes que infornar bien eres tu
  69 esta diciendo cosas que son ciertas i sinos pregunta a los jugadores yo lo e preguntado y coinciden con 69 asi que no dice ninguna mentira

  Reportar
 • Enlace al Comentario el betxo a pique Miércoles, 20 Febrero 2013 12:29 publicado por el betxo a pique

  Manu 69 esta bien informado alomejor el que se debe informar bien eres tu!! I sino pregunta a los jugadores yo lo e echo i coincide con lo que dice 69

  Reportar
 • Enlace al Comentario dorsal 69 Miércoles, 20 Febrero 2013 11:46 publicado por dorsal 69

  El president del betxi reb diners per ser president de l'equip, que ni q fora florentino, es vergonyos. La federacio va cridar dient que no enviaria arbrits per que no rebien les quotes i es va tenir q arreglar en preses. i si beus aigua del grifo en ise gustet a fabra tan bo que fa... Pel q fa al entrenador, ell eu ha escrit.

  Reportar
 • Enlace al Comentario manu Miércoles, 20 Febrero 2013 00:31 publicado por manu

  69 ,te pediria que te informes mejor porque menos lo de los chandals todo es mentira

  Reportar
 • Enlace al Comentario dorsal 69 Martes, 19 Febrero 2013 16:49 publicado por dorsal 69

  Els jugadors no tenen ni aigua per a jugar, no tenen ni chandal, al entrenador no li paguen, el ajuntament te que pagar els arbrits per que el club no pagaba a la federacio...i el president cobrant un sueldo. A vore com se explica.

  Reportar
 • Enlace al Comentario José Eliseo Martes, 19 Febrero 2013 12:27 publicado por José Eliseo

  Señor Gorka , cabe recordarle que é l que se ha ido sin avisar a sido usted.cuando cabe recordarle y comentar que usted vino al club para ayudar y se negocio una aportacion voluntaria , fraccionada mensual , la cuál era aha recibir en su totalidad al final del ejercicio. Cabe recordarle que se ha llevado un documento del club , que ha dejado tirados a los jugadores del club.Sus jugadores. ..No solo no comunico su marcha el pasado martes , es que aún no se ha dignado ha llamar.Busque un club qué le permita entrenar en Primera, preferente, tercera. ...sin experiencia competitiva.....Cabe comentar que para dirijir entrenamientos y demás está muy capacitado, las cosas cómo sean.

  nota informativa: este comentario se había publicado fuera de la sección y ha sido reenviado para su correcta disposición.

  Reportar
 • Enlace al Comentario gorka yuste Lunes, 18 Febrero 2013 23:10 publicado por gorka yuste

  El entrenador del primer equipo se ha ido porque el señor eliseo no le hapagado ni una de las 7 mensualidades debiendome mas de 1000 euros.y aun estoy espererando que se ponga en contacto conmigo

  Reportar
 • Enlace al Comentario Agapito Lunes, 18 Febrero 2013 19:24 publicado por Agapito

  La historia se repite. Hace treinta años un grupo de ciudadanos de Betxí deciden fundar un equipo de Futbol [El Atlético de Betxí], que funcionaba de forma democrática. Por cierto, por la misma época se creaba una revista (de la que esta se siente descendiente) denominada "El Solaig". Dicho club de Futbol cosechó éxitos... Pero la envidia y los celos siempre son malos para el reconocimiento y los Señores Feudales se creen siempre eternos. Así que aquél proyecto acabó haciendo aguas, entre otras cosas por los vetos. Y desde entonce la historia siempre se repite como un círculo. Vaya este homenaje y reconocimiento para todos aquellos que hicieron posibles aquellos proyectos y que continúan en la brecha....

  Reportar

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos