Error
 • Error de carga de datos de alimentación
 • Error de carga de datos de alimentación
Martes, 16 Abril 2013 22:04

Merda és merda, en llum o paper.

Escrito por  JVMonC
Valora este artículo
(11 votos)

logo des de la volta

Que la cultura està mal vista per la majoria és un fet. És difícil d'aconseguir, requereix esforç i els beneficis són a llarg termini. Dóna molt més plaer un bar, una tenda de roba o una discoteca. Estudiar, cosa que ajuda, té mala fama per que val més treballar a l’obra i guanyar diners aviat (tots aquells profetes que ho anunciaven tant açò com la fàbrica deurien de tallar-los la llengua) que invertir temps i diners per a tenir la possibilitat d’una vida millor (per als sabuts: ningú t’assegura un treball amb un títol, només la possibilitat que els altres no tindran).

Avancem que coneixem de primera mà el nombre d'usuaris habituals de la biblioteca municipal, el qual és important però no abundant. Tenint en compte la commemoració habitual del dia 23 d’abril (cada any es sumen tantes commemoracions en tants dies que al final perd un poc el sentit, la veritat) creiem necessari comentar algunes mancances per al nostre gust que es podrien millorar.

No direm ja que no ens agrada el ús que es dóna a les instal·lacions del edifici. Tampoc ens agrada la denominació del mateix com a “Casa de la Cultura”. Una casa de la cultura que no disposa de sala de exposicions, ni aules d’estudi, ni tan sols d’una sala per a conferències. Si no ho creeu, tan sols heu d'acudir a un acte cultural situat a l'edifici de l'antic ambulatori.

Clar que per això deuria interessar-vos la cultura. Quanta gent està interessada a Betxí realment per allò que es pot denominar cultura (abstenir-se de nombrar bous, autobusos per alcoholitzar-se, representacions escolars o assistència a cites esportives) és un misteri, però creiem que no és massa abundant el seu nombre. Tan sols cal observar estadístiques d’assistència a muntatges teatrals no populistes, per exemple.

Però anem al tema. El lloc de treball a la biblioteca ha de ser un dels llocs més privilegiats o més ocupats de la comunitat local: molts colps l'edifici està tancat a l’horari estipulat a la porta. Per què? Caldria preguntar al responsable. El fet és que és encara més ridícul que a l’època on més temps lliure pot tenir tant la gent major com és l’estiu, l'horari es redueix. El servei que dóna a la ciutadania en aquets aspectes és molt millorable. A més, es podria demandar que habilitaren a l'edifici zones de lectura al pati (un dels punts més desaprofitats), aules d'estudi per als estudiants (cada colp menys, lamentablement), una sala d’exposicions (no ens serveixen els corredors del edifici) i una per a conferències (vist que obrir el auditori és tan car, que menys). O això o caldria canviar-li el nom de “Casa de la Cultura” per “projecte fallit de Biblioteca”.

El dia 23 es commemora el dia del llibre. No cal tan sols en regalar un llibre, si no que cal llegir-lo. A més, no val qualsevol llibre, té que ser bo, amb contingut i que estimule l'intel·lecte. Cal elegir quina lectura ens proporcionarà a més d’un estímul agradable, un benefici per a la nostra capacitat crítica. Per a qualsevol altre tipus d’obra, guardeu-vos els diners i mireu la tele: merda és merda, en llum o a paper.

2 comentarios

 • Enlace al Comentario Vaig a la biblio jo també. Viernes, 19 Abril 2013 11:00 publicado por Vaig a la biblio jo també.

  Pa tindre una vida millor buscat a una ben rica, serà que no ho hauras intentat, et creuras que elles son tontes també.
  Per cert quin títol tens per parlar amb tan de despreci? Ingeniero aeronautic pot ser, arquitecte tal vegada?
  Sols falta que siga de lletres, entonces mare quin desproposit.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Del poble. Jueves, 18 Abril 2013 11:33 publicado por Del poble.

  Sencillamente, a usted no hay que hacerle caso por más títulos que tenga.

  Reportar

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos