Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Jueves, 19 Diciembre 2013 19:25

Imaginen un any sense festes?

Escrito por  VJMonC
Valora este artículo
(1 Voto)

logo des de la volta

Imaginen un any sense Festes Patronals (altre dia divagarem vers el nom de les festes i com varia amb els anys depenen el color polític). Un ajuntament que decideix, amb motiu de la crisi, no pagar festejos i dedicar la partida de festes a altres funcions. Naturalment es tracta d’una hipòtesis molt utòpica: el poble vol festes per oblidar les seues misèries i els polítics volen festes per a que el poble no pense en aquestes mateixes misèries.

Significaria açò la carència de actes festius? No tindria per que. El ajuntament podria facilitar a les associacions ciutadanes, empreses i veïns mes cabdalats l’organització dels actes que estimaren oportuns, sempre i quant no requeriren de diners públics i cobriren totes les despeses que ocasionen uns actes festius. Els veïns augmentarien la solidaritat amb els seus iguals, estimularies la participació ciutadana realment (molt millor que amb un cafè) i els faries partícips i coneixedors del cost real d’organitzar un ball, una exposició o un bou a carrer.

I a que es podria destinar els diners dedicats a les festes? Parlem de molts mes diners que la partida oficial, que no inclou arrendament d’instal·lacions, ni factures de llum, ni despeses de personal ni de seguretat entre altres costos hàbilment dissimulats als pressupostos de totes les administracions. Si parlem del Betxí actual, i reconeixem les seues abundants mancances, que les té, les possibilitats serien nombroses.

A continuació enumerem algunes opcions: podries dotar el Centre de Dia, amb lo que un edifici de cost important obtindria el seu us per fi. Podries augmentar les beques escolars, donant ajudes en moments molt difícils per a famílies dels nostres veïns. Podries de igual forma rebaixar notablement el preu de la Guarderia Municipal, augmentat durant els últims anys i que tant necessària es per a moltes famílies. Podries reparar i millorar les condicions de molts camins rurals, un perill en potencia per a qualsevol usuari i una vergonya envers els pobles veïns. Podries donar ajudes per a la compra de llibres escolars i augmentar les ja existents... aquests son alguns exemples, i podrien ser moltes coses més, petits detalls que amb els comptes en la mà, pareixen minúcies, però que ajudarien a millorar la qualitat de vida del poble amb un sacrifici minúscul i sobretot comptant amb la solidaritat i participació de la ciutadania.

Estem en crisi, moltes famílies ho passen mal i a una casa amb pocs o sense recursos, on primer es retalla es en festejos, segons dicta el sentit comú. Ara be, si son capaços d’imaginar aquest primer anys sense que l’ajuntament pague festes, podrien imaginar un segon any? 

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos