Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Martes, 26 Julio 2016 17:33

“Al fredoret” de l’estiu.

Escrito por  VJMonC
Valora este artículo
(0 votos)

Arriba l'estiu i amb la calor, es multipliquen les ofertes d'oci per a la població de totes les edats al poble, sobretot fora. La programació d'estiu no és que siga molt variada, o massa rica, ni tan sols atractiva. A la pàgina web de l'ajuntament, no trobem gens d'informació (per cert, una pàgina sols en Valencià, per què al poble ningú parla Castellà i els visitants són tots catalanoparlants). Falta voluntat.

És un problema de recursos o de voluntat? Aquesta seria la pregunta clau. Pot ser, podríem argumentar que la falta de recursos impedís realitzar una rica programació estiuenca on, no de forma majoritària, trobem activitats per a tots els gustos. Això no obstant, amb poqueta cosa es fa molt, si hi ha voluntat. Per això pensem que és un problema de voluntat, però que podem esperar de gent que tan sols espera passar un estiu al "Masset", considerant-lo el millor del món, del que hauria de ser un estiu al segle XXI?

Recentment ens hem assabentat d'una recollida de signatures per tal d'aconseguir un casal jove en condicions. Es tracta d'una iniciativa encomiable i ens preguntem, que no hi ha cassal jove a Betxí? A part que es tracta de l'edifici dels vells tornat a condicionar, ens hi preguntem aquí també per la programació, és un casal jove o infantil? Tal vegada, no hi ha voluntat per a més, tenint instal·lacions de sobra (les escoles del frontó municipal per exemple).

Pròximament a més festejarem al poble les Festes dels Quintos, les quals, la veritat, tampoc sabem com acabar de definir. A part que l'organització amateur sol ser bastant caòtica, i que de certes actuacions podem dubtar fins i tot de la seua legalitat (serien possiblement alegals), la falta de voluntat (una vegada més) abandona una possibilitat atractiva de programar activitats diferents del senzill consum abusiu d'alcohol (entre altres substàncies) i als actes taurins...i pensem, no es podria fer altra cosa?, de qualitat?, innovador?, són joves, són reticents al canvi també?, o és una falta de voluntat dels nostres governants el que, una vegada més, o manté tot igual?

Tal vegada pensem massa, i com pensem, trobem coses que no ens agraden. Tampoc reclamem una revolució, sols certs canvis que, com bé expliquem, no depenen de diners o béns materials, sinó de voluntat. Però quina voluntat canvia res quan ho troba tot perfecte? No és sols la falta d'autocrítica envers el passat, és el conservadorisme més ranci, vestit amb camisa de quadres i vaquers, però amb ciri i corbata a la processió, només faltaria. "Al fredoret" de l'estiu, perquè canviar res si és perfecte com fa vint anys?

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos