Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Lunes, 13 Noviembre 2017 19:30

Puresa de sang.

Escrito por  VJMonC
Valora este artículo
(0 votos)

Recentment hem pogut gaudir d'una producció audiovisual de difícil catalogació. Entusiasme i il·lusió s'han pogut contemplar unides a anacronismes, falles de producció i una falta de sentiment de respecte per la història increïbles en un consistori tan ben aconsellat.

Que diners públics s'empren en tan magna obra audiovisual és més que discutible. També l'ús de vestuari propi d'una tenda de disfresses moderna (quina pell de lleopard més suau, no sabíem que al renaixement eren ja precursors del "chonisme") i l'ús d'un attrezzo de renom (no reconeixeu les trones habituals a les antigues presentacions de regines?) no ajuda pese a ser una posada en escena més que escassa. A més, la neteja impròpia del període a recrear tan sols és comparable a l'anacronisme de sèries de la més baixa qualitat històrica.

Res d'això és massa greu, excepte perquè d'un ajuntament modern es pot esperar un muntatge més cuidat. El que és més greu és el proselitisme innat que aquest consistori i els savis que l'aconsellen repeteixen acte rere acte envers aquest edifici nascut, no oblidem, de l'esforç d'un poble explotat per una classe nobiliària privilegiada. Cap ni una menció a la societat reial de la majoria de veïns de la vila. Més encara, la ideologia i el posicionament classista imposen contar la història del poble a partir de la repoblació. Una repoblació i una gent que es va mudar per a ser explotada per un noble, després d'expulsar famílies senceres dels autèntics pobladors d'aquest indret. Però aquestes llàgrimes, com ara les dels refugiats, no interessen, no són dels nostres. Una forma de pensar molt habitual al nostre poble i, encara que no ho parega, fonamentada en aquests oblits intencionats de la part d'història més incòmoda. Tan sols els interessen els cristians vells, res més. Els de sang pura autèntica.

Un poble que amaga una part de la seua història, està condemnat a repetir-la.

Más en esta categoría: « La novetat Obres púbiques. »

Deja un comentario

Noticias España

Noticias económicas

Noticias Conciertos