Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 19 Enero 2018 19:18

Obres púbiques.

Escrito por  VJMonC
Valora este artículo
(0 votos)

Assistim a l'exaltament del fet diferencial betxinenc mitjançant l'ús totèmic d'un edifici, mostra de l'explotació de classe tradicional en l'entorn rural de tots els pobles. D'un fet igual per a tots els humans que l'han sofert, extrauen una diferència inexistent i l'empren per a sentir-se orgullosos. No sabem si és més indignant la mentida o la ignorància, la veritat és que els palaus mai van ser fets per al poble. Van ser fets sobre el poble, les seues necessitats, les seues vides, i més d'una vegada, les seues morts.

Obviant tot relat traumàtic o de lluita de classes, elegint un relat edulcorat de la història d'un poble, ja que quan ens referim a "poble" certes ideologies prefereixen fixar-se en les pedres en lloc d'en la gent, assistim cada cert temps a una campanya publicitària, pagada amb diners de tot el poble, i que tan sols beneficia a certs grups, que al postmodernisme imperant i absurd es denomina "valorada". Aquesta posada en valor d'un edifici abandonat, menyspreat i sobretot explotat per més d'una família insigne de la localitat, ara deu tenir la importància que L'Alhambra té per Granada o Espanya, per voluntat d'uns pocs cecs. ¿Té valor històric? I tant, això no es posa en discussió. Si posem en valor els interessos del futur hipotètic despatx de l'alcalde (cosa que esperem no passe mai). Partim de la base que més que una restauració d'un edifici, hem assistit a una rehabilitació per usos moderns. Com a màxima expressió d'aquest tipus d'intervenció, trobem el teatre romà de Sagunt i l'aberració perpetrada.

Més enllà de llevam aquesta escala, o posem aquesta finestra, si trobem que si realment es pretén tornar a lluir el Palau de forma digna i atractiva per a un hipotètic turisme que pogués emborratxar-se als molts bars del poble, deuria sen't respectant la seua integritat física. Per tant, si tant volen el Palau eixes forces que és omplen la boca i amaguen el braç, a mi em sobren tres cases.

Tenien els nobles murs d'una casa al mig del jardí? O tenien bones vistes? Empraven espills gegants? Per a les obres públiques, amb les explicacions que donen, soles cal una paraula. Hipòcrites.

Modificado por última vez en Lunes, 22 Enero 2018 19:46

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos