Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Lunes, 17 Diciembre 2012 01:00

Teories del so 8. George Benson.

Escrito por  Joe
Valora este artículo
(1 Voto)

Com molts genis, George Benson va descobrir la música des de xiquet, podríem considerar que va ser un nen prodigi. Benson va començar cantant, ja que tenia una bona veu. Hi ha una història que des de fa més de vint anys hem estat escoltant respecte a George Benson: Benson actuava des ben jove en clubs de Pittsburgh (la seva ciutat natal), i una nit d'actuació, el guitarrista que acompanyava a la banda de Benson no va poder asistir; ningú sabia que Benson tocava la guitarra, però se li va proposar penjàrsela i intentar fer veure que tocava, i si s'atrevia que posés uns acords, van ser els mateixos músics de la banda els que van descobrir que Benson tenia, a part d'una gran veu, un talent desmesurat per a la "jungla de les sis cordes” (Salvador Domínguez). Els estils de Benson estan tan summament polits i perfeccionats que poden fusionar-se amb tots els estils de música que hi ha, des Joe´s Garage sempre hem defensat que la varietat d'estils enriqueix al músic. Hem tingut l'ocasió de veure Benson en directe varies vegades: la posada en escena, la qualitat dels músics que estan en la seva banda, els estils que és capaç de fusionar són increïbles per als mortals.

(Foto; www.GeorgeBenson.com )

 

Depèn veure Benson amb una banda de música a una altra, però el so de la seua Ibanez es reconeix ràpidament: so net, brillant, pràcticament sense efectes, la guitarra directa a l'amplificador en la majoria dels casos, jugant amb els volums (de la guitarra), per aconseguir l'acoblament amb els altres membres de la banda.

 

Tenim un Benson que també ha creat obres que sonen un poc més discotequeres (segurament seran els seus discos més coneguts i venuts). Hi ha molts músics que coneixen Benson per la seva gran veu, n'hi ha que prefereixen el Benson cantant ó més clàssic dins del Jazz, però la part preferida de Joe´s Garage és la fusió, la varietat de atmosferes musicals que és capaç Benson de crear, deixant pas a la seva extrema capacitat d'improvisació, deixant pas al talent que només alguns tenen.

 

En directe el seu rostre i mirada fan creure que entra en trànsit, deixant lliures els seus dits per utilitzar increïbles " Barridos” de notes que fan vibrar el públic.

 

Les seves influències són tan riques com la música que interpreta i compon. Wes Montgomery, Charlie Parker, Miles Davis… són alguns dels que el van fer estimar més encara la música.

Ibanez George Benson.

(Foto: http://www.ibanez.com/HollowBodyGuitars/model-GB30TH )


La taberna va acudir a un memorable concert de Rubén Franch Trio a Betxí (Però a causa de l'oportunitat de tocar en un auditori de tal qualitat va acudir amb una banda més àmplia “Rubén Franch”). També va acudir com a espectador entre altres, un músic amb un gran historial com és Ximo Franch. Agraïm que músics professionals s'apropen al nostre poble. Esperem des de Joe´s Garage fer promte un article de Ruben Franch, on el músic ens explique un poc la seva vida musical. Una cosa que no podem entendre és que amb la quantitat de "músics" que hi ha a Betxí i la gran quantitat de "entesos" del jazz que tenim entre nosaltres, l'entrada a l'auditori va ser realment escasa.

En fi... el jazz és per minories.


Rubén Franch Trio… (Quintet).

(Foto; www.lataberna.eu)


Música de George Benson.


 

Standard de Jazz Take five

 

 

Amb Carlos Santana

 

En directe

 

 

Amb la seva nova Ibanez

 

Amb Marcus Miller

 

 

Varios musics

 

George Benson

 

Visto 1961 veces

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos