Error
 • Error de carga de datos de alimentación
 • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 21 Diciembre 2012 17:25

Teories del so 9. El fill del Dimoni

Escrito por  Joe
Valora este artículo
(21 votos)

El fill del Dimoni…? No… Niccolò Paganini.

 

Està clar que les èpoques i la moda van donant voltes i voltes, la música no ha de ser una excepció, a totes les èpoques han hagut compositors, intèrprets que han marcat un estil, o que han començat a construir tota una variant musical. Durant les dècades dels seixanta als noranta podem observar que van sorgir moltes bandes que interpretaven una música que l'ésser humà ràpidament va catalogar, uns com rock sinistre, rock satànic... o rock circus. 

La extrema primesa, juntament amb la pal.lidesa del rostre amb els seus trets marcats d'alguns intèrprets, amb una ambientació tètrica, olor d'encens i la professionalitat de la posada en escena, fan que qualsevol que reuneixca certs trets físics puga ser confós amb el mateix Dimoni. Avui en dia, amb les tecnologies que hi ha és molt fàcil recrear visions d'espectres, o de monstres, gràcies a la professionalitat d'equips de treball, fins i tot un aficionat a la fotografia pot trucar una imatge o un vídeo a casa amb el seu propi ordinador sense ser un informàtic. No són pocs els músics que al llarg de la història s'han vist premiats per una aurèola de màgia, de ser sinistre, de fer pactes amb l'inframon, de pertànyer a grups apocalíptics, músics que en plasmar la seva obra en vinil amb la ajuda del Diable... escoltaves la veu del Dimoni o algun missatge satànic (escoltant el disc al revés). Guitarristes de rock que compraven cases encantades per establir contacte amb el més enllà o que els éssers del més enllà s'apoderaven de l'instrument, de la ment, dels dits de l'intèrpret.

joe1

Tower Hause; Casa encantada de Jimmy Page.

(Font: http://towerimages.com/tower-house-london/).

Directors de cinema que han volgut sempre mostrar la part fosca del músic sense donar molta importància a "les hores que un músic passa sol en el l'habitació grisa" (Paco de Lucia). En un altre nombre de la Taberna.eu recomanàvem “Bird” de Clint Eastwood, en aquest nou número recomanem una pel.lícula apropiada per al geni que ens ocupa avuí: "Crossroads" de Walter Hill i música de Ry Cooder amb l'aparició al cinema del Mestre Steve Vai (Alumne directe de Frank Zappa). No parlarem de la veu del diable com apareixia en antics vinils, avui parlarem del Fill músic del Dimoni (més prompte un de tants).

joe2

 

Niccolò Paganini.

 

(Font: http://niccolpaganini.blogspot.com.es/).

 

Niccolò Paganini, violinista, compositor, guitarrista i director d'orquestra, virtuós de la seva època, nen prodigi, amb dots per a la improvisació, va introduir noves tècniques en els seus instruments i perfeccionar moltes altres. A dia d'avui, la quantitat de músics que estudien la seva obra, com un reconeixement sobre el músic, va més enllà d'un gust musical, la seva composició és per virtuosos, pocs són els que a força d'hores interpreten majestuosament la seva obra. Dins el món de la música la llegenda sobre aquest músic supera qualsevol conte de terror, diuen que podia tocar una obra amb només una corda i que per això treia les altres cordes abans d'interpretar-la, però possiblement el geni hagués compost aquesta obra per interpretar-la amb una sola corda. Allò que en un principi semblava que els seus dits fossin més llargs de l'habitual, o que es allarguessin per arribar a les diferents notes del pal com si estigués posseït pel dimoni va ser sol que Niccolò patia el "Síndrome de Marfan", que fa que s'allarguin els membres. Entre els seus violins favorits, a part d'alguns Stradivarius i Amati, apareixia el favorit del geni, un violí Guarnerius "Il Cannone". Està clar que d'entre tots els instruments que un músic pot arribar a posseir sempre n'hi ha un que és el favorit, els dits s'han fet a ell, és una expressió que se sol dir entre músics. És l'únic instrument en el que un músic es troba amb si mateix; hi ha pianistes que han fet transportar un pesat piano quan no hi havia mitjans com ara perquè només amb ell podien interpretar certa obra.

joe3

 

Violí favorit de Niccolò Paganini.

 

(Font; http://www.arte.it/guida-arte/genova/da-vedere/opera/il-cannone-violino-di-niccol%C3%B2-paganini-772).

 

Molts clàssics han criticat la seva obra per envoltar-se de certa aurèola de misteri sobre si mateix i de preparar en el seu acte trencaments de cordes o, fins i tot, de l'arc, i de no ser capaç de realitzar una obra llarga; sí se li reconeix la capacitat de variar i de improvisar en un tema, però el que és innegable és que la música que sortia del seu violí era única i que el seu llegat ens arriba fins als nostres dies, precisament aquesta seria la part favorita de Joe´s Garage.

 

Jascha Heifetz. Paganini Caprice Nº 24.


Yngwie Malmsteen interpretant Paganini.


Crossroads “ Guitar duel” Paganini. Steve Vay i Ry Cooder.


Jason Becker.


Jason Becker.


Anna Savkina.

 

Bibliografia: Grandes compositores de la música, Marc Henegger.

Música y desarrollo psicológico, David J. Hargreaves.


En Joe

Modificado por última vez en Sábado, 19 Enero 2013 12:22

2 comentarios

 • Enlace al Comentario En Joe. Viernes, 04 Enero 2013 15:07 publicado por En Joe.

  Qualsevol músic que ha tocat amb el mateix Frank Zappa reconeix ser un alumne d´ell (Adolf Duarte). Steve Vai ha participat en diversos àlbums del Pare. Espere quedar per anar a prendre unes copes amb Jimmy i amb vostè mateix. I de la part satànica vostè ha de saber que consultant la biografia de Paganini sempre se li va donar una aurèola de misteri, sent vostè un dels millors músics que conec i el meu mestre em fa gràcia la seva observació. M'alegre del seu sentit de l'humor, ja que aquesta secció té molta part de vostè Mestre Adolf Duarte.
  Gràcies per la seva crítica, Mestre.

  Reportar
 • Enlace al Comentario adolf Jueves, 03 Enero 2013 14:50 publicado por adolf

  Steve Vai no fue alumno d Franc Zappa.. ...si d Joe Satriani...

  .... dice la leyenda q tuvieron q pasar 100 años antes d q se pudieran interpretar las obras d Paganini, ya q en el momento d su composición no había nivel suficiente d ejecución ....

  ... y todo esto no se q tiene q ver con lo diabólico ni satánico ni siniestro....

  P:D: cuando quieras conocer a Jimmy Page m lo dices q se donde se toma las birras, y t dirá el mismo lo d lo "oculto" y "tenebroso" d su vida....jajajajaja!!!! ....salud compañero!!!

  Reportar

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos