Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Sábado, 19 Enero 2013 10:59

10- Stanley Jordan.

Escrito por  Joe
Valora este artículo
(10 votos)

A principis dels anys 90 vaig tindre la oportunitat d'escoltar un guitarrista amb una tècnica realment sorprenent. 

Al principi no sabia si estava escoltant una guitarra solista i una rítmica o només una guitarra. 

En aquells anys no era tan fàcil tindre al nostre abast vídeos de certs músics i per entendre la tècnica donàvem pas a la nostra imaginació i realment, només era la nostra imaginació. 

Està clar que quan un intèrpret destaca en un estil o en la tècnica que utilitza, li surten detractors i defensors,  en aquest cas els detractors serien totes aquelles vessants immobilistes dins de la música, els altres senzillament  gaudeixen d'aquest virtuós.

 

(Font: http://kuumbwajazz.org/wp-content/uploads/2012/06/StanleyJordan_640x360.jpg).

Stanley Jordan, nascut a Chicago, possiblement un dels grans intèrprets de la tècnica del tapping (tècnica que consisteix  a usar els dits de la mà dreta sobre el pal colpejant les cordes amb la llema dels dits, sent destres). Aquesta tècnica és molt utilitzada en les formacions d'avui en dia, alguns virtuosos com Eddie Van Halen, Steve Lukather, Joe Satriani ... i molts  més la utilitzen en molts temes, Stanley Jordan la utilitza amb una tècnica realment increïble i pràcticament basa tota la seva obra en aquesta tècnica. Els seus detractors es basen precisament en que l'abús d'aquesta tècnica el limita a l'hora de tocar amb altres músics.Stanley Jordan va aprendre des de ben petit a tocar el piano, aquest instrument tan complet li va proporcionar la tècnica amb la qual en passar-se a la guitarra elèctrica va millorar. Trobem en les obres de Jordan un guitarrista capaç de fer un ritme, fer la funció d'un baix i alhora crear una melodia. Recordo una història que em van explicar fa una vintena d'anys, a un famós guitarrista (famós no vol dir bon músic) no recordo exactament el seu nom, però després d'escoltar un tema de Jordan la seva opinió va ser "el primer guitarrista m'agrada molt, l'altre no tant".Com es podrà entendre a la nostra secció Stanley Jordan està considerat un virtuós, com virtuosos són els seus temes i com no, les versions que fa de tot tipus d'estils i d'intèrprets.

 

(Font: http://jazzfoundation.org/node/189).

 

Recomanem escoltar la música de Stanley Jordan, per adonar-nos de la qualitat i excel.lència d'aquest músic.Namm 2012 Performance 1.

 

Live in Montreal.

 

Over the rainbow.

 

Little wing (Jimmy Hendrix).

 

Autumn Leaves (standard de Jazz).

 

Amb Chet Atkins

 

.

Stairway to heaven (Led Zeppelin).

Modificado por última vez en Sábado, 19 Enero 2013 12:14

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos