Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 15 Marzo 2013 19:31

12- Slap al Alba.

Escrito por  en Joe
Valora este artículo
(17 votos)

Dins de les tècniques del baix elèctric trobem una de les tècniques preferides de Joe´s Garage (podem assegurar que totes les tècniques són favorites en Joe´s Garage), no entrarem amb profunditat dins de la història o de totes les històries que envolten aquesta tècnica (no pretenem ser mestres de res), però sí volem especialment nomenar un gran baixista establert al nostre poble, que per a molts serà un gran desconegut, però que en el món de la música és un veritable i autèntic mestre dins d'aquesta tècnica.

Rafa Alba amb Josman a la guitarra en directe.

(Font http://musicoscs.blogspot.com.es/2011/01/josman-guitar-and-blues-band.html).

 

Rafa Alba, baixista de gran trajectòria musical a nivell professional, si tinguéssem que parlar de la quantitat d'orquestres i espectacles del món de la faràndula… ho deixarem per a que ens ho conte ell un altre dia, (desde Joe´s Garage reivindiquem una clara diferenciació entre cultura musical i el món de la faràndula), per això ens preferim centrar en els gustos, passions o tècniques preferides (Slap) ja que Rafa Alba es un autèntic músic. 

Rafa Alba en directe.    (Foto propietat de Lataberna.eu).

 

 

A nivell personal conec a Rafa des de fa més de vint anys, hem compartit assajos, grups ... però sobretot compartim gustos i passions. Era jo un adolescent quan vaig poder tocar amb Rafa i realment vaig quedar sorprès per la quantitat de tècniques que és capaç de realitzar, amb un baix Status de fibra, un dels seus preferits, cal dir que Rafa al principi va ser guitarrista així que a part de la tècnica de baix afegeix la tècnica de la guitarra a la selva de les quatre/cinc cordes.

Com l'experiència és un grau, Rafa Alba ha experimentat amb el so del seu instrument exercint de luthier en moltes ocasions, construint els seus propis instruments o utilitzant peces de diversos d'ells per construir i obtenir el seu característic so, brillant, metàl.lic, contundent, sempre és un gust tocar amb Rafa Alba ja que amb un baixista com ell les atmosferes que es creen són infinites, donant a la improvisació molts detalls de bon gust (plena més el baix de Rafa Alba dins de la funda que molts baixistes amb un baix de sis cordes).


La bellesa de la perfecció.

(Font http://www.status-graphite.com/status/frames/index_home.html).Cal domar l´animalet.

(Font http://www.doctorbass.net/en/producto.asp?id=1000170447).Des de Joe´s Garage esperem aviat reunir-mos amb Rafa Alba per poder enregistrar alguns exemples de la seva tècnica, gaudir amb la seva experiència i la seva música, però sobretot aprendre del mestre i compartir uns bons moments.

                                               Sí, és possible tocar així, ho és… Slap!!Marcus Miller.

 

 

Steve Bailey & Victor Wooten.


 

“La il.lusió de llibertat continuarà mentre sigui rendible aquesta il.lusió. Quan sigui molt cara de mantenir, baixaran de l'escenari, tancaran les cortines i trauran les cadires, i podràs veure el forat a la paret del teatre". (Frank Zappa).


Modificado por última vez en Miércoles, 20 Marzo 2013 19:48

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos