Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Martes, 16 Abril 2013 22:34

La revolució d´un sol home.

Escrito por  en Joe
Valora este artículo
(8 votos)

En el moment de la composició (en guitarra), hi ha quantitat de possibles tècniques adoptades per cada músic, des de tenir un riif d'acords i anar afegint una melodia en principi improvisada però que amb la repetició va agafant forma, passant per una melodia i acoblar uns acords i un ritme o el jugar amb diverses d'elles. Bé, cadascú tindrà el seu llibret i cadascuna de les tècniques de composició tindran els seus fruits. 

Una professora de literatura allà pels anys 90 discutia amb alguns dels seus alumnes sobre si existia realment la inspiració, basant-se en que l'escriptor que tenia "duende"-com diria el nostre estimat Quixot- sempre ho tindria, un bon escriptor sempre escrivia bé, no necessitava estar inspirat, ja que sempre ho estava. Anys després un altre professor ens exposava un exemple. - Si un bon estudiant de belles arts té un examen de carbonet on ha de copiar una imatge en les dues hores que dura la prova, si aquest alumne ha passat mala nit, té un poc de febra, ha arribat tard i s'ha posat nerviós…, difícilment, tot i ser capaç de superar la prova, demostrarà les seves habilitats i coneixements en aquest examen. (Sí, podem dir que va ser un cas puntual però el fet és que aquest dia l'estudiant, el bon estudiant, va suspendre l'examen).

prestonreed1

Preston Reed.

Font http://www.ovationguitars.com/images/sized/images/players/prestonreed_detail_feature-530x281.jpg


No podem saber que és el que pensava Preston Reed al penjar-se una guitarra i molt menys saber les seves tècniques de composició, però si podem escoltar la seva increïble tècnica i adonar-nos de la gran ignorància de la qual som perfectes amfitrions, molts titllen de saviesa a l'opinar de Preston Reed, els més conservadors no valoren, ni accepten, ni gaudeixen de la seva música (segurament l ´escolten estant sols, sense que els vegin) altres parlen de la revolució d'un sol home (personalment estic amb els últims).

Va començar utilitzant una variant del fingerstyle, el tapping, per evolucionar a una tècnica exercida magistralment que consisteix a colpejar pràcticament a tot l'instrument amb les mans i dits per acompanyar-se, com si d'un instrument de percussió es tractés, sense deixar de banda el tapping per jugar amb acords, frases de baix i guitarra solista. Sorprenent tècnica la de Preston Reed, que utilitza afinacions totalment alterades per obtenir el seu característic so. Influències del rock, blues, passant pel jazz, sobretot d'un altre gran, l'inoblidable Bill Evans (pianista de jazz) mestre en el món de la improvisació.

Podem veure a Preston Reed amb guitarres acústiques de dotze cordes, acústiques estàndard, semi-acústiques, guitarres elèctriques, amb varietat de marques o estil d'instrument, com no, també ha utilitzat guitarres de luthier, que segurament hauran comptat amb les modificacions i alteracions necessàries perquè un mestre com Preston pugui desenvolupar tot el seu potencial amb elles, alçada de cordes, mida dels trasts, tipus de fusta, diferents pastilles de so, material de les cordes, etc.

prestonreed2

Algunes de les favorites.

Font http://www.scgpr.com/41-stories/preston-reed-one-of-the-worlds-most-musically-gifted-guitarists-part-2/En Joe´s Garage se solidaritza amb totes les persones que han estat desnonades de casa o estan en procés de ser-ho, amb tots aquells que pateixen malalties cròniques, amb tots aquells que pateixen una discapacitat que els impedeix realitzar una vida normal, amb els immigrants, tinguin o no papers, amb totes aquelles cultures que se senten oprimides i al conjunt dels seus ciutadans que reclamen un estat propi, amb totes les injustícies que des de les capes més altes del poder s'estan realitzant en això que diuen democràcia, amb totes les persones que pateixen la pèrdua de drets, així com ens solidaritzem amb aquells col.lectius que se senten apartats, perseguits i assenyalats. La nostra secció tracta de forma humil i senzilla la música, o certs estils, però lamentablement per a alguns, també hi ha la música protesta i com deia Raimon, -.Diguem no, nosaltres no som d'eixe món!.-. Des Joe´s Garage exigim sentit comú que malauradament és el menys comú dels sentits. Així com condemnem la indiferència del poder establert al sofriment, a la pèrdua de drets i llibertats del poble que els va encimbellar.Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos