Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 16 Agosto 2013 12:45

La jungla del estudi (I part).

Escrito por  en Joe
Valora este artículo
(3 votos)

Fa uns anys, no massa, en un sopar amb uns companys a la música, la conversa tenia tints interessants, com en moltes reunions d'amics o de companys de fatigues, recordàvem, cadascú desde la seua experiència ja llunyana, els primers passos en intentar gravar en el propi estudi on es tenia l'assaig. A principis dels noranta, ja ens semblava prodigiós utilitzar un quatre pistes per poder realitzar les nostres primeres gravacions en un estudi amateur, cadascun aportava en la conversa els materials que s'utilitzaven en folrar les parets perquè el so no rebotés, la distància dels micros als amplificadors, bateria, percussió, veus ... utilitzar l'entrada de línia amb un micro per poder fer una barreja de dos sons de guitarra en un, realment en una gravació passats els anys veiem que les idees, la improvisació, la il.lusió, l'experimentar amb el poc que podíem tenir al nostre abast per gravar les nostres idees, era realment enriquidor. 

Normalment, en un estudi de gravació ens trobem amb un bon tècnic de so, però, abans de fer alavançes d'un tècnic de so, preferim fer una menció a l'experiència, a la trajectòria, un músic pot passar molts anys buscant el seu so, mantenint instruments, fent modificacions en amplificadors, utilitzant efectes que ha anat triant amb el pas del temps i segons les seves necessitats.

http://2.bp.blogspot.com/_ivWBqoaXGg8/SprtbN_FUkI/AAAAAAAAAlo/hdRbRvrUeYc/s400/Hueveras.jpg


 

Per simple que pareixca, açí hi ha un element inprescindible en qualsevol assaig o estudi amateur, si busquem per la xarxa, segur que trobem infinitat de tècnics de so, que probablement amb tota la raó segons els seus estudis, ens diran que les oueres són per a la que senzillament són, no cal ser molt llestos per adonar-se que el fer mala publicitat d'aquest element és perquè segurament ens vulguin vendre panells professionals per a un estudi, sense voler llevar raó en cap moment, només indicarem que qualsevol que s'apropi a un estudi fins i tot professional, podrà veure enganxades a la paret les simples oueres, no podem dir que siguin aïllants o que realment insonoritzin, però només el connectar una guitarra, tocar un baix, tocar un piano o utilitzar l'instrument més pur que és la veu, ens adonarem que sembla que estiguem aïllats, no hi ha reverberació, és com estar al buit.

 

http://planetbotch.blogspot.com.es/2012/02/tascam-porta-05-ministudio-1987.html

 

Doncs si, aquí tenim un quatre pistes de l'època, segur que milions de músics han utilitzat un aparell semblant per deixar-se transportar per les seves atmosferes. S'utilitzava una cinta de casette, només per un costat, ja que el quatre pistes utilitzava només una cara de la cinta, hores i hores de gravacions que molts dels nostres músics favorits hauran utilitzat tant per a la seva comercialització, investigació i aprenentatge.

 

Era molt rudimentari i lent el gravar amb aquest tipus d'aparells, no es podia tallar i enganxar, lamentablement avui en dia la tècnica ha fet que músics molt limitats que no són capaços realment de gravar un tema, amb el talla i enganxa han fet meravelles. La tecnologia està per a l'ús de l'ésser humà, i avui dia ja hi ha música que s'anomena "màquina".

 

 

 

 

 

Com diria el meu Mestre, un poc de música?

Kenny Garrett played J.Mac at Java Jazz Festival 2013


Herbie Hancock Java Jazz Festival 2012 trimmed peter Gontha


Diana Krall 


Chick Corea Jazz


helonious Monk, Dizzy Gillespie, Giants Of Jazz Copenhagen 1971


REEDOM BAND - Chick Corea, Kenny Garrett


 

Lamentablement i com ja és habitual des de Joe´s Garage diem, no a les retallades!

 

 


Modificado por última vez en Viernes, 16 Agosto 2013 13:30

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos