Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 13 Septiembre 2013 12:43

La jungla del estudi II (el mag de Waukesha.)

Escrito por  en Joe
Valora este artículo
(7 votos)

Dentro, en la habitación de la locura,

el horror, triunfal reina en el semblante…

 

Y la nocturna estancia donde escribe

conjuros que en sus libros ejecutan

los largos, gráciles, pulidos dedos…

Monsieur de Mortimer.

Gràcies a músics com Lester William Polsfuss, els apassionats de la música han pogut realitzar a casa gravacions realment professionals, a part de ser una eina molt útil en cas d'estar estudiant, és molt útil el saber escoltar i el poder fer-ho. Per norma general la gent no es sol reconèixer quan s'escolta en una gravació, tots tenim al nostre abast un telèfon d'última generació per poder fer una simple prova, no diguem ja per a un músic que està començant a donar els seus primers passos. El nostre mestre ens pot donar una pista gravada amb una base, bé perquè repetim, perquè improvisem amb una escala o perquè interpretem la partitura, això és una eina realment gran. Gràcies a músics apassionats com Polsfuss pràcticament tots els músics podem tenir a casa nostra un xicotet estudi.

 





Les Paul i Mary Ford en la seva casa.

http://www.studio9kc.co.uk/paul/images/les%20paul%20&;%20mary%20ford%201%20large.jpg




















 

 Les Paul i Mary Ford en la seua casa.

 

 

 

http://farm6.staticflickr.com/5113/7085291467_39c790c001_z.jpg



És realment apassionant quan escoltem Polsfuss parlar de com se li va ocórrer utilitzar diferents peces per muntar el seu primer multipistes, com utilitzava diferents habitacions de casa per poder gravar amb més reverberació o sons més apagats, ell en una habitació i Mary Ford a una altra habitació, crec que podem dir que havia nascut l'estudi...

Aquesta parella utilitzava pistes ja gravades per poder llançar-les i tocar per sobre d'elles, introduint en la cançó diferents veus, diferents guitarres... els més estudiosos van nomenar tècnica del ping-pong, a la tècnica d'aquest geni.

 

 

 Quatre pistes de principis dels 90.

 

(Propietat Lataberna.eu)

 

 

 

 

 

 

 

 

Podem dir que Polsfuss va ser un gran pioner dins de l'enregistrament multipista, gràcies al seu invent es van mostrar camins per on viatjar lliurement, on cada músic pot entendre la seva pròpia casa com un estudi, el mateix Polsfuss, grandíssim guitarrista, (donar nom a la Gibson les Paul) gravava a casa i ens va donar la possibilitat als aficionats de gaudir del multipistes.


 Polsfuss amb una Les paul custom. Realment una bellesa de la creació.

 

http://www.lespaulonline.com/les1.gif











 

 

 

 



 

Les Paul i Mary Ford.

 

Les Paul i Mary Ford.

Les Paul

Les Paul

Les Paul i Chet Atkins

 

No a les retallades.

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos