Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 18 Septiembre 2015 15:19

Artistes sense art I

Escrito por  en Joe
Valora este artículo
(0 votos)

"El periodisme musical consisteix en gent que no sap escriure entrevistant gent que no sap parlar per a gent que no sap llegir".

                                                                               Frank Zappa.

Arriba el final de l'estiu i amb això deixem enrere festivals de tota índole cultural, o mes bé… només els noms dels festivals. Recullen només en alguns d'ells (deixem clar que no estem generalitzant) les mes variades tribus urbanes i no tan urbanes, es donen per finalitzats els esdeveniments de l'art multicultural estiuenc.

Molts són els i les artistes que participen en aquests esdeveniments, però més encara són els artistes que romanen després de pagar una no mòdica quantitat de diners baix de l'escenari. No és difícil trobar entre totes les tribus alli reunides artistes de tota índole, artistes que són els responsables de la manca d'art dels artistes que ells mateixos impulsen al altar del art, artistes que només tenen aquesta etiqueta, “artistes”. Cal dir que estan més preocupats per cuidar del seu personatge d'artista que per l'art en si, ja ens ho deia Frank Zappa "-el maquillatge no compta, més val millorar la teva ment", etiqueta que es coronen ells mateixos, com un vulgar conqueridor i és que ells són abans de res, vulgars, no senten empatia, no tenen humilitat, senzillesa, extremadament egocèntrics, manipuladors i sobretot interesats (sempre hi ha qui es deixa manipular, fins i tot els agrada seguir el ramat, en formen part i ja els dona fins i tot gust). Com podem observar aquests trets no pertanyen a un veritable creador. No tenen ni una mica d'art, segurament ni la coneixen, careixen de “duende” que diria un music flamenc, de feeling, artistes que necessiten de la inspiració divina, d'un títol per a la seva obra, de la visita inspiradora de les muses (com si un músic creés art pensant en un títol o pensés un títol per fer una obra d'art … realment insultant) senzillament perquè no coneixen la famosa habitació grisa que deia Francisco Sanchez (Paco de Lucia).

Una gran tasca la fan els tècnics de so, ja que intentar sonoritzar a aquests artistes és tota una odissea.

" -Tocar no saben ni el que toquen, però soroll en fan ..."

Antonio C.A (Tècnic professional)

"-Ningú s'atreviria a tocar el violí sense saber. O la guitarra, o el piano ... Però amb la veu passa una cosa curiosa: tothom creu que pot usar-se professionalment sense aprendre res abans. És erroni. La veu també és un instrument, el més delicat de tots ".

 Marianne Ax (Presidenta de l'Associació de Professors de Cant del Estat espanyol).

Podem dir doncs que aquests artistes són molt atrevits, no només s'atreveixen a tocar la guitarra, el piano, violí, bateria, el baix, a cantar, si no que damunt creuen que ho fan bé, realment insultant. I la vulgaritat simplement tornarà al seu origen.

Tornaran a ser…  Artistes sense art.

Els músics prostituïts en orquestres tornen als seus quartets, quintets ... amb els quals intentaran sobreviure durant el llarg hivern, lluny de subvencions, lluny de publicitat, d'empreses multinacionals disposades a llançar al mercat nous productes anomenats independents .

Però aquest tema ja el tractarem en una altra ocasió.

Forma part d’una bona educació saber en quines ocasions cal ser maleducat.

                                                                                  Joan Fuster.

Com diría el meu Mestre… un poc de música?

 

Medios

Carles Benavent And His Band Pori Jazz Festival 90's

Carles Benavent ensemble: de perdidos al rio

EG&M Esteve Gimeno Molina Persecution para Cabanyal Z

/P>Jerez-Texas Live in Vinnitsia

Graham Foster live - Night Train

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos