Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Jueves, 31 Mayo 2012 02:00

2- Joe Zawinul

Escrito por  Joe
Valora este artículo
(4 votos)

Continuant un poc en la segona meitat del segle XX on el món com ara mateix estava sumit en guerres, fam, pobresa i en pèrdua de valors ens trobem amb una família d'origen humil a Viena (Àustria), allí un jove anomenat Josef Erich Zawinul va començar sent molt jove els seus estudis de música al Conservatori de Música de Viena però no podia practicar amb el piano per causa de l'escassetat de mitjans econòmics de la seva família que eren camperols, en els anys quaranta quan comptava amb 12 anys d'edat va descobrir la música jazz que marcaria la resta de la seva vida.

Una influència del jove Joe Zawinul va ser Thomas Wright Waller "Fats Waller" (pianista).

Entusiasta com tots els genis, la seva passió per la música va ser desmesurada, la seva obertura mental li va ajudar en l'exploració de la varietat d'estils de música, sent dels pioners en utilitzar sintetitzadors i fusionar multitud d'estils, gràcies a Joe Zawinul va tenir lloc la creació de "músiques del món" com un reconeixement a la igualtat de les cultures i el respecte a les més petites ètnies del món. Però no hem d'oblidar que al llarg de la història no són pocs els músics que amb el seu afany per tocar, aprendre i crear noves atmosferes musicals han anat creant escola i que l'evolució no és només d'un individu si no de tots aquells que encara que sigui poca la seva aportació enriqueixen als altres.

La música és un llenguatge universal, gent de diversa ètnia pot interpretar una obra sense necessitat de parlar la mateixa llengua de tenir el mateix color o les mateixes idees, Joe Zawinul ho va plasmar en la seva obra, plena de riquesa cultural i plena de mestissatge. Gràcies a la diversitat de cultures i de ritmes que cadascuna d'elles aporta al món de la música fa que genis com Joe Zawinul explorin en la música i siguin capaços de fusionar diversos estils com un de sol, Joe Zawinul no només va ser un geni en la música si no també podríem dir que va ser un visionari (en el bon sentit de la paraula), ja que va investigar amb les noves tecnologies en la creació de nous estils i ritmes.

Cal destacar que es rodejà dels millors intèrprets de la seva època, per no dir que cada un d'ells eren també genis dins del seu estil. La seva composició es basava en la improvisació (curiós, ja que la seva formació era completament clàssica) donant llibertat a cada un dels seus intèrprets, no és estrany que amb músics semblants la formació establís patrons per a les generacions futures. Per nomenar uns quants d'ells Cannonball Adderley, Miles Davis, Wayne Shorter, Miroslav Vitous, Jaco Pastorius ... (Ja parlarem en una altra ocasió d'aquests i altres genis).

Joe va ser un dels grans que va viure una època on les noves tecnologies començaven a fer la seva aparició dins del món de la música, que va saber reunir grans músics dins dels seus grups on els va donar la més extrema llibertat per compondre o improvisar en la seva obra, el respecte cap a les altres cultures i sobretot el seu estudi de les músiques del món per poder realitzar un estudi pioner, únic i fora del seu temps en la música.


Gràcies Joe Zawinul.

 

Birdland

 

 

Black Market

 

 

Zansa

 

 

En Joe

Visto 1888 veces

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos