Error
  • Error de carga de datos de alimentación
  • Error de carga de datos de alimentación
Viernes, 15 Junio 2012 02:00

3- Frank Gambale

Escrito por  Joe
Valora este artículo
(3 votos)

Arribant a la dècada dels anys vuitanta on la utilització de les noves tecnologies ja tenen el seu lloc en el món de la música, no podem deixar de parlar d'un mentor, intèrpret i sobretot un professor ja que part del seu temps l'utilitza en donar master class al voltant del món, a part d'escriure llibres didàctics sobre les tècniques de la guitarra i la seva utilització en la varietat d'estils, compondre programes d'estudis en diferents escoles i donar conferències.

Frank Gambale

Veient tot això podem afirmar que a més d'un gran músic és també un gran divulgador de la música jazz. Frank Gambale, nascut a Austràlia el 1959 va viatjar als EUA per estudiar música a principis dels vuitanta, demostrant el seu talent molt aviat, arribant a escriure el programa d'estudi per seu institut de música en el seu segon any als EUA, en el primer va ser nomenat alumne de l'any (Guitar Institute of Technology de Hollywood).

Destacar la seva gran tècnica i les seves aportacions en el jazz-fussion-rock, aportant nous riffs i perfeccionant algunes de les seves tècniques, amb un estil que va des del jazz més clàssic fins frasejos de rock dins del seu peculiar estil. La rapidesa de les seves frases i la claredat amb què són interpretades ens demostra el nivell de tècnica que ha anat adquirint al llarg dels seus anys d'estudi, evocant en la tècnica de “barrido” de notes als més grans guitarristes. No és estrany que la mateixa casa Ibanez guitars tragués al mercat una guitarra amb el nom d'aquest artista.

Guitarra Mod. Frank Gambale.

Els seus màster class en tots els racons del nostre planeta tant a nivell d'acadèmies, escoles o universitats oficials, convidat en els certàmens més grans del jazz i com no fabuloses les seves col•laboracions amb un geni de la nostra època com és Chick Corea (pianista), ha col • laborat també amb AllanHoldworth (precursor de la técnica de "barrido" de notes).

 

 

 

 

En Joe.

Visto 1859 veces

Deja un comentario

Noticias económicas

Noticias Conciertos