Imprimir esta página
Lunes, 18 Febrero 2013 17:42

EL PREJUDICI, COM A SÍMPTOMA

Escrito por  Joaquín Tauste
Valora este artículo
(10 votos)

És molt fàcil, en un moment com el actual, fer un discurs polític de caire xenòfob i arbitrari i guanyar eleccions democràtiques. El vot que es diposita en una urna és un document legal que autoritza a un partit polític a desenvolupar les accions que creguen més adients per a la societat en general i especialment basades en la seua ideologia.

Aquesta llibertat de vot es tradueix posteriorment en responsabilitat d'acció, i és ací on resideix el culmen de la representació del poble en el seu govern, per a quina part de la ciutadania es dicten lleis per a tots, per al seu electorat o per als interessos propis de cada plataforma.

Davant d´aquesta qüestió només ens queda el raciocini i la seua potència clarificadora, enfront de cada estratègia política emessa per a captar la nostra acceptació. Aquesta depèn directament de la nostra clasificació per filtres on són els prejudicis els seus principals arguments; si tenim capacitat per a trencar amb ells, la nostra resposta pot ser que siga més lliure.

Aquesta llibertat radica, com diu l'enciclopèdia Larousse, en el seu poder d'autosituar-se, elegir-se i ordenar-se a la seua pròpia natura, vocació i possibilitats. La determinació lliure és fruit de la voluntat concebuda com facultat d´automoció pròpia del esperit intel.ligent, que activa i capacita en la recerca de la motivació dels actes pròpis sense determinacions.

Per aquest motiu, en el moment de rebre una informació política, aquesta ha de ser analitzada i comprovada, ja que és així quan podrem decidir per nosaltres mateixos, sense manipulacions i judicis paral.lels que l'única cosa que pretenen és imposar una veritat absolutista sense oposició possible.

Modificado por última vez en Lunes, 18 Marzo 2013 16:34