Error
 • Error de carga de datos de alimentación
 • Error de carga de datos de alimentación
 • Error de carga de datos de alimentación
Sábado, 16 Noviembre 2013 18:32

ENTRE TU I JO, PLURALMENT LIGÈRSIC E IRREVERENT

Escrito por  Ximo Tauste García
Valora este artículo
(1236 votos)

Foto secci Tauste

Els nostres vincles, els elegeixen per nosaltres forces de les que molt poc sabem i assoles necessitem reconèixer-les, després podem acceptar-les o rebutjar-les. La teua voluntat es lliure, però el que és et dóna per actuar sobre això hi és prèviament determinat (Marco Vassi).

En aquest article, vaig a exposar en síntesi una perspectiva que pot semblar de caire radicalitzada, si alguna persona o col·lectiu es sent assenyalat demane disculpes per endavant. No és intenció meua ofendre ni subestimar a cap persona o col·lectiu d´aquestes, simplement em limite a expressar la meua opinió, lliure i educadament.

A mesura que avancen els anys, em done compte amb més claredat, de quina forma està composat el meu pensament i hi són anàlisis sensibles molt fàcils de rebatre. Però crec sincerament que són interesants i que m´agradaria compartir amb tots vosaltres. La societat contemporània en el nostre àmbit territorial, està basada àmpliament en tres factors que li donen identitat grupal; Dret Romà, filosofia Grega i ètica cristiana. Això no sempre ha sigut així, han segut la determinació i la constància de l’historia de les persones que l´han configurada com una societat democràtica, lliure i justa on tots els ciutadans tenen aquesta condició, sine quòrum.

Per aquest motiu em rebel·le contra la imposició de una societat multicultural avocada directament a l´autogovern de les diferents ètnies que composen un mateix territori on tots som iguals i estem governats per les mateixes lleis que tenen el objectiu últim de millorar la convivència i crear-ne unes condicions òptimes de millora de la dignitat, l´intent de l´exclusió social, política, religiosa i sobre totalitària d´imposar el seu criteri baix el domini de la seua veritat. Representa un fracàs i un pas endarrere en la construcció d´una societat globalitzada i amb suficient identitat per a no caure en el tribalisme.

29 comentarios

 • Enlace al Comentario el que faltaba Martes, 03 Diciembre 2013 17:37 publicado por el que faltaba

  Bueno ya sé que esto no lo váis a publicar pero justo meterse con la oprtografía de los intervinientes para deducir que son poco inteligentes, esto es lo más inadmisible de todo lo que se ha vertido.

  Vaya blog, vay tolerancia, vaya nivel! Chapeau amigos!

  Venga Faraona échate un zapateadito!

  Reportar
 • Enlace al Comentario Soc El Faraona y olé. Lunes, 25 Noviembre 2013 18:21 publicado por Soc El Faraona y olé.

  Tú si que saps coet, saps de tot, ets el meu idol, a estos no els fages cas que com te diuen (Jan) no saben de res, ja beus que les tebes opinihons les apoya chen que escribim y parlam en valenciá perfecte y que demostrem que som mol inteligens, no tan com tu pero ho som, te volem coet (no mai mes ven dit) te volem coet.

  Reportar
 • Enlace al Comentario eudald Lunes, 25 Noviembre 2013 10:53 publicado por eudald

  tu ni cas. esta gen no sap de lo k va. tenen unes idees i actuen alrebes aisina son ells. ||*||

  Reportar
 • Enlace al Comentario Jan Manel Lunes, 25 Noviembre 2013 10:29 publicado por Jan Manel

  Mol bona llissó cohet. Els intelectuals son ells si vols aportar contingut que sigen animalaes!!!!

  Reportar
 • Enlace al Comentario Mara Meva Sábado, 23 Noviembre 2013 19:38 publicado por Mara Meva

  Coet dejalo, son unos faltones, no merecen tu atencion. No son una secta pero sí son hermetico s, de vista corta y no atienden a razones y no les interesa lo que els puedas aportar.

  Ni te despidas , no vale la pena. Dicen que son tal y cual y luego nada de nada,

  Pareces buena gente, no malgastes tu tiempo

  Reportar
 • Enlace al Comentario Senyor pirotècnit... comença la mascletà!! Viernes, 22 Noviembre 2013 21:40 publicado por Senyor pirotècnit... comença la mascletà!!

  Si, si que pareix que crema bé aquesta polvora si.  COET PER A NINOT INDULTAT !!!

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 20:48 publicado por coet

  Sr. "Coet EL REPRIMIT", ens deiem igual, però per sort tinc el gust de no tindre eixe malnom, deu ser terrible que et posen això, sobre tot en els pobles on u hereta un malnom d'un avant-passat i no guarda relació amb la seua pròpia experiència. Per sort jo sóc molt feliç, i el meu malno és TRONADOR.

  Quant als vots, és qüestió de matemàtiques, no li he donat vots negatius a Tauste, simplement era una puntuació més baixa. Però no patisques per això, igual que he fet una cosa, pensava fer-la a l'inrevés. Era mentre esperava alguna resposta per diversió, espere que no moleste massa. Preferisc reprimir l'avorriment votant que amollant barbaritats sense massa sentit.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Ànims Coet!! de Ricard Viernes, 22 Noviembre 2013 18:28 publicado por Ànims Coet!! de Ricard

  Tens raó Coet!

  Aquesta gent, especialment en alguns blocs, es pensa posseïdora de l'única veritat: la seua! si son tant grans musics, polítics o literats que fan escrivint ací?

  Ja els val, per a una persona que s'anima a comentar-los alguna cosa i la posen a caldo. Jo no els tornava a llegir!

  Deurien oferir-te un bloc, per a ser veritablement plurals com volen a proclamar-se. Son una secta!

  Ànims Coet!

  Ricard

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 17:07 publicado por coet

  Perdón: "cosa que em costa creure quan llig altres textos d'este bloc" significa "me cuesta creer".

  El hecho que diga "me cuesta creer" es discutible si eso necesita argumentación, aunque aluda a otros autores de esta revista con ello no implica que les acuse de no creerse lo que escriben.

  Lo único que digo es que me cuesta de creer, eso nuevamente no implica que no lo hagan. Solo quiero remover consciencias y que la gente se implique a escribir en su propia variante dialectal, pero remover consciencias no es criticar, no nos equivoquemos.

  Puedo estar equivocado en mi decisión pero al menos puedo opinar, ¿no?

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 16:59 publicado por coet

  Diría que está usted equivocado.

  He dicho que "al menos veo que escribe lo que siente y siente lo que escribe", en mi primera intervención del lunes 18 y lo he repetido el jueves 21, en este caso he dicho "al menos escribe lo que siente y siente lo que escribe" eso no implica que los demás no lo hagan. No veamos fantasmas donde no los hay.

  Dicho esto dejamos la dura crítica en que sólo me he dirigido a Tauste, al que conozco personalmente, y que en una ocasión me habló de esta revista digital (pido perdón por llamarlo blog, se me pasó lo del ISSN).

  ¿Cree usted que decirlo al revés hubiese sido más correcto, primero felicitaros por la revista, luego felicitarle por su artículo y el uso que hace del valenciano para acabar diciendo que debe mejorar su ortografía? Creo que esto es solo protocolario, y en mi protocolo yo primero digo lo que no me gusta y luego digo lo que sí.

  Siento haberme equivocado de protocolo, siento no haber respetado las formas. ¿Y ahora podemos acabar con este malentendido?

  Reportar
 • Enlace al Comentario Monsieur de Mortimer Viernes, 22 Noviembre 2013 16:56 publicado por Monsieur de Mortimer

  Sr. Coet, me temo que no estoy equivocado. Su cita es la siguiente: "I en el teu cas almenys veig que escrius el que sents i per tant sents el que escrius, cosa que em costa creure quan llig altres textos d'este bloc". Interpreto que sí ha aludido a otros redactores.
  No obstante, los fantasmas siempre me han excitado, sobre todo, los inofensivos como aquel encantador que moraba en Cantarville...

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 16:43 publicado por coet

  Diría que está usted equivocado.

  He dicho que el señor "al menos veo que escribe lo que siente y siente lo que escribe", en mi primera intervención del lunes 18 y lo he repetido el jueves 21, en este caso he dicho "al menos escribe lo que siente y siente lo que escribe" eso no implica que los demás no lo hagan. No veamos fantasmas donde no los hay.

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 15:55 publicado por coet

  Al fin algo serio. Gracias.

  Bueno, las críticas pueden parecer duras pero sin son constructivas habrá que saber encajarlas. Yo por mi parte solo he recibido torpes golpes pseudoargumentales e insultos.

  Una cosa es el anonimato que me concede vuestro blog e Internet en general y otra cosa es usar el anonimato para descalificar, menospreciar y lanzar vuestra inofensiva verborrea.

  En fin ahora que ha aparecido algo de razón, espero que esto pueda ser productivo. No quería conocer la identidad de ninguno de los integrantes de La Taberna, solo quería manifestar una idea. Puede que no hay sido el formato adecuado, pero pretendía ser claro y desde luego no alargarlo tanto.

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 15:36 publicado por coet

  Por cierto, usuario "Ironía on.", de eso se trata, de pluralidad, de riqueza de la lengua. De sentir amor por su propia lengua, de no desprestigiarla, de no reducirla a una única variante supuestamente predominante. La polémica consiste en que hay que escribir más y mejor en esta sociedad tan plural donde los reduccionistas piensan que escribir en su propia variante es reducir el uso de la lengua cuando es todo lo contrario, diversifica.

  En fin hacerles entender esto cuando se creen que están en otra dimensión donde la vista les permite rechazar cualquier pensamiento y opinión contraria y se permiten usar improperios para su argumentación, ya se sabe dónde acaba todo.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Coet EL REPRIMIT Viernes, 22 Noviembre 2013 14:31 publicado por Coet EL REPRIMIT

  Coet si que tens poca faena, eres un desfaenat, mira que estar votan negatiu al Ximo tot el matí, desfaenat, a més, quina culpa té Ximo de la teua falta de "cholla"?
  Es veu que tens que estar tan reprimit, si si reprimit que ho paga el que menys té la culpa que és el Ximo Tauste.
  Endavant Ximo.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Monsieur de Mortimer Viernes, 22 Noviembre 2013 14:29 publicado por Monsieur de Mortimer

  Estimado Coet: por corresponder a sus insistentes alusiones voy, al fin, a manifestarme. La verdad es que siempre he sido un cobarde que gusta de máscaras... El primero en opinar desde el anonimato ha sido usted, el primero en realizar duras críticas también ha sido usted; porque considero una dura crítica concluir que los redactores de este blog -revista online con ISSN más bien- no sienten lo que escriben o no escriben lo que sienten, retruécano, permítame repetirme, muy duro. Considero además que es usted víctima de sus palabras al no adjuntar ningún razonamiento que lo demuestre o, al menos, que le haya provocado tal severa impresión. Conozco muy bien a los integrantes de “La Taberna” y todos son apasionados de sus inquietudes. Por mi parte, voy a despejarle algunas incógnitas: la elección de un seudónimo para estampar la firma de mis dos secciones responde a vanidades artísticas; si me ha rendido el placer de aventurarse en ellas, habrá descubierto qué extraño correlato cultural me impulsó a dicha elección y que en modo alguno ejerzo un uso malévolo. Sin embargo, nunca he tenido inconveniente en revelar mi identidad a los curiosos: Vicente José Nebot Nebot. No voy a pedirle que renuncie a su anonimato, me encanta aquel romanticismo de los amantes que no se preguntan los nombres (¿recuerda aquella maravillosa escena de “El último tango en París”?). No suelo mandar comentarios porque en esta revista cada redactor es dueño de las actividades de su sección y, en mi caso, la tranquilidad reina tediosa. Tampoco suelo defenderlos, defraudar a mis amigos es una de mis más queridas virtudes.

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Viernes, 22 Noviembre 2013 12:08 publicado por coet

  Vaja ara entenc el nivell intel·lectual de la gent d'este bloc. Em teníeu desconcertat. Primer us manifesteu com a anònims i a la que doneu la cara poseu una curta frase i una cita (més llarga que la pròpia frase) d'un magnífic músic mitjançant la tècnica del copia-i-enganxa.

  Excel·lent treball. Si el líder perpetu i ídol celestial de la vostra colla és el tio Zappa crec que efectivament estic perdent el temps. Zappa podia ser un músic prolífic i un gran guitarrista, però com a filòsof, ehm és igual deixem-ho estar. Gràcies per la cita, és una bona descripció del vostre blog, no ho haguera fet millor i no la coneixia. Al final sempre es pot treure alguna cosa d'on no hi ha.

  (Bé si este post no passa la censura no pasa res, crec que serà la meua última reflexió.)

  Reportar
 • Enlace al Comentario En paro i soc curtet em falta un bollidet Viernes, 22 Noviembre 2013 00:13 publicado por En paro i soc curtet em falta un bollidet

  Ché coet, que interesant el que sapiges tantes llengues, quina enveja, jo soc mol curtet, no tinc ni el graduat, les ments com la teua son tan especials..., et puc preguntar quina es la teua profesió?, segur que tens una faena que et permitis viatjar, coneixer mon, persones, tindre barcos, deportius, malgastar dines a tutiplen, es a dir tindre tots els plaers de la vida, eres un afortunat en saber tant. Si eres de Betxí serás famós sent tan sabut, quin es el teu negoci, el tens al poble?

  Reportar
 • Enlace al Comentario Joe´s Garage Jueves, 21 Noviembre 2013 23:11 publicado por Joe´s Garage

  Aquesta és la meua variant... Ximo Tebar (músic valencià).
  http://www.youtube.com/watch?v=q_xyjDdBG3A

  "Alguns científics argumenten que, per la seva abundància, l'hidrogen és el bloc bàsic amb què l'univers està construït. Estic en desacord, pense que hi ha molta més estupidesa que hidrogen, i que per tant l'estupidesa és el bloc bàsic amb què l'univers està construït ".
  . (Frank Zappa)

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Jueves, 21 Noviembre 2013 22:24 publicado por coet

  Debo suponer que aunque bajo anonimato sois gente conocida o cercana a los miembros del blog, porque si no, no entiendo para qué limitan las publicaciones si luego todo vale.

  Muchas gracias a todos por vuestras descalificaciones gratuitas. Gracias por llamarme vulgar necio en el primer mensaje dirigido a mi.

  En fin. Me aguanto que para eso entablé la discusión. Alguien quiere aportar al fin algo de sentido a todo lo dicho y comentado o por aquí lo único que hacen es insultar y poner verde a los demás? Supuestamente no sois ni el autor ni nadie del blog, pero todos tenéis derecho a divagar y llenar le blog de posts sin sentido, venga ya que no he nací ayer...

  Es que nadie del blog va a intervenir? Sí que deciden si se publica o no, pero no intervienen... En fin no volveré a entrar para volver a agradecer nuevos insultos, si esto no puede ser provechoso, me piro. Como ya avisé hay mucha blogosfera inexplorada.

  Byebye! (O quizá no, depende de los del blog.)

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Jueves, 21 Noviembre 2013 21:01 publicado por coet

  Bé jo no he insultat a ningú i no he dit que només llig allò que s'escriu en el valencià betxinenc. Tampoc he dit que el betxinenc tinga un estàndard.

  Si us costa entendre'm hauríeu de tornar a llegir el que he dit abans de escriure qualsevol cosa buscant ser contundent (i només arribant a ser imprudent i impertinent).

  Salutacions cordials a tots.

  Per a la seua informació llig en francés, anglés, italià, castellà i esperanto, en cap moment he dit que llig únicament coses del meu poble. Com es diu això, falta de comprensió lectora? Au a repetir curs!

  PD: Com he dit i repetisc, estic impacient per llegir més coses del Ximo Tauste que almenys ell escriu com sent i sent el que escriu.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Ironía on. Jueves, 21 Noviembre 2013 19:31 publicado por Ironía on.

  ¿Pueden explicar su polémica en castellano por favor? Me da igual si es de Andalucía, gallego, latinoamericano o filipino; de verdad aunque les parezca mentira lo entiendo igual y además se considera riqueza lingüística en mi lengua.

  Es que con tanta país, tierra, región, comunidad, pueblo y variante dialectal me pierdo un poco con el continente y no sigo el contenido.

  Reportar
 • Enlace al Comentario atrevido Vs comedido Jueves, 21 Noviembre 2013 18:31 publicado por atrevido Vs comedido

  Estimado cohete, me parece de muy mal gusto empezar corrigiendo y menospreciando la forma de escribir de una persona, opinando que ciertos redactores no se creen o no sienten sobre lo que están escribiendo (demuestra usted un gran don de gentes), para luego dejar constancia escrita de que usted es un vulgar necio (lo siento pero es lo que es). Sus primeras palabras de apoyo como usted dice son estas “Has de millorar l'ortografia i treure alguna "aspardenyà" del teu lèxic i gramàtica.” Leyendo esto podemos apreciar que tiene usted una sutil forma de dar apoyo, ya que esta es su forma de empezar su primer comentario respecto al Sr. Tauste, ruego que me corrija si me equivoco.
  Me parece que hay que cuidar las formas, si no podemos llegar a conclusiones muy disparatadas, por no decir que son “destarifos” propios de una edad mental que no corresponden con la edad cronológica que uno tiene.
  Ya que es usted aficionado a la lectura y escritura (supongo que tendrá escritos que valdrá la pena leer) podría recomendarnos lecturas de autores que si que defienden sus formas gramaticales ó en caso de que tenga usted alguna publicación de su puño y letra ruego que la cite.

  Muchas gracias por su tiempo.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Nicolau Primitiu de Sueca. Jueves, 21 Noviembre 2013 13:29 publicado por Nicolau Primitiu de Sueca.

  Que el valencià, català i mallorquí és la mateixa llengua tots estem d'acord. Que vostè és un amant de donar consells als altres (si es veu en condicions de poder fer-ho?). Hi ha moltes coses que a mi també em causen desagradables sensacions, com per exemple ser reduccionista, ja que totes les variants pertanyen a la mateixa llengua, perquè no es poden utilitzar?, vostè només llegirà la variant estàndard que li correspon?, per tant deixarà de banda una gran part de literatura , només podrà llegir la literatura que escriguin els escriptors de Betxí, ja que aquesta és la variant que vostè entén, no podrà llegir ni el Tirant lo Blanc, perquè no està escrit en la seva variant estàndard (a la qual li dóna tanta importància). Vostè hauria de mostrar més amplitud de mires, perquè escriure un article en anglès, francès, rus ... (amb totes les seves variants) no és renunciar a la pròpia identitat, així que aquesta estretor li fa estar molt limitat a l'hora de trobar literatura del seu gust en el seu famós estandard de Betxí.
  Per cert vostè és un ofenedor, ja que dubta de la capacitat dels redactors i del mateix Tauste. No es pot tirar la pedra i després voler quedar com un xai...
  Vosté es de poble de poble ... i un sabut.

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Miércoles, 20 Noviembre 2013 21:11 publicado por coet

  Malauradament no sóc cap catedràtic ni tinc una dilatada experiència com a professional de la llengua. M'agrada llegir i escriure, i sóc un enamorat de la meua llengua. Si l'únic que podeu dir de mi és que no sóc catedràtic i que per tant m'he d'aguantar i no expressar la meua opinió, callaré, o més bé seguiré com fins ara, visitant altres blocs, que no me'ls acabaré mai.

  Crec que faig un bon ús de la meua llengua i diria que no he ofés ningú amb les meues paraules, he intentat ser clar, mentre que la sàtira vessada per a contestar-me, encara que pobre i reiterativa, no és una bona mostra de diàleg.

  El meu missatge era d'ànim vers Tauste, l'autor del post. El felicite per escriure en valencià, per voler emprar l'estàndard que li correspon i no passar-se a un altre registre diatòpic que personalment em causa una desagradable sensació, el fet de canviar de variant, no la variant en sí, de fet "m'enxisa" sentir el barceloní i el gironí. M'explique: quan un valencià s'adreça a la gent amb una variant que no és la seua pròpia, o és que no sap exactament a quina isoglossa pertany o és que fa ús d'un corrector ortogràfic que no reconeix les formes genuïnes valencianes (alguns no reconeixen ni les de l'estàndard establert en les normes de Castelló). Sé que cal afegir una altra possibilitat: que vulga dirigir-se a un públic més gran, però aleshores renuncia a la seua identitat, al seu valencià. Són tan grans les diferències com per a que un català no l'entenga? Escriure en un valencià acurat no és tan distintiu com per a renunciar-hi?

  Això és el que volia dir, oferir el meu suport al seu gest. Si la resta dels que feu este bloc voleu seguir utilitzant una variant que no és la vostra, esteu en el vostre dret. Però potser era una cosa que mai vos havíeu plantejat, espere en tot cas no haver resultat incòmode. Em dirigia a Ximo Tauste, creïa que això estava clar. Els altres com a molt podíeu prendre nota, ajudar-lo en les seues futures publicacions, però mai intervindre amb el to emprat, totalment innecessari, provocador i deslligat. Potser les meues paraules pretenien obtindre alguna reacció però en cap moment desitjava causar malestar, per la forma en que m'heu contestat és el que sembla. Si creieu que he de demanar disculpes estic disposat a rectificar.

  Reportar
 • Enlace al Comentario Senyor pirotècnit... comença la mascletà!! Martes, 19 Noviembre 2013 21:15 publicado por Senyor pirotècnit... comença la mascletà!!

  Com a mer lector de lataberna.eu done les gràcies a tan il.lustre catedràtic de la llengua valenciana per les seves correccions o valoracions ortogràfiques. M'agradaria que el Sr. Coet, exposés com a ment oberta i privilegiada que és, algun article de la seva dilatada carrera professional en l'entorn de les nits de bohèmia i de mil bogeries sense igual. A més estic segur que per la seva dilatada experiència com a professional de la llengua serà de profit als lectors de lataberna.eu

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Lunes, 18 Noviembre 2013 18:29 publicado por coet

  Per cert, et sents lisèrgic i irreverent, tat?

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Lunes, 18 Noviembre 2013 18:27 publicado por coet

  Per cert, et sents lisèrgic, tat?

  Reportar
 • Enlace al Comentario coet Lunes, 18 Noviembre 2013 14:32 publicado por coet

  Has de millorar l'ortografia i treure alguna "aspardenyà" del teu lèxic i gramàtica. Tot i que confesse que m'he pres el temps de llegir l'article perquè he vist que s'ha emprat la variant valenciana. És per a mi un menyspreu cap a la nostra cultura que gent de Betxí empre la variant nord-oriental com si fóra més culta i em pregunte si no és perquè té un corrector ortogràfic que no reconeix les formes valencianes del nostre estàndard valencià. I en el teu cas almenys veig que escrius el que sents i per tant sents el que escrius, cosa que em costa creure quan llig altres textos d'este bloc. Per això et done l'enhorabona i t'assegure que t'has guanyat un lector, esperant vore millories de la teua part.

  Reportar

Deja un comentario

Noticias España

Noticias económicas

Noticias Conciertos