Imprimir esta página
Lunes, 17 Marzo 2014 19:41

PER TÚ, PER MÍ, PER NOSALTRES

Escrito por  Joaquin Tauste Garcia
Valora este artículo
(4 votos)

Si el que busquem són resultats distints, per què sempre fem les mateixes coses?

Adaptació lliure de les paraules d’ Albert Einstein

Dins de l´equilibri resideix la raó... en algunes declaracions no oficials realitzades per part de la Guardia Civil destacada a Ceuta, referents als fets ocorreguts en la tanca que divideix Espanya del Marroc; es van referir a que la solució a aquest conflicte de mobilitat no resideix en fer de les fronteres un element infranquejable i totalment controlat, si no que la solució hi ha que trobar-la  als mateixos territoris on es origina la pròpia demanda de mobilitat. No es poden ficar portes al camp amb un model d´habitatge totalment des-estructurat on les possibilitats de supervivència es limiten al empobriment de la persona i la pròpia ànima, de forma continua i mecanitzada.

Els veïns del nord tenim molt que veure amb aquesta situació de desigualtat entre les persones. No som conscients que el nostre model de desenvolupament afecta greument als  recursos materials i socials que els habitants del sud podrien utilitzar en el seu benefici.La solució en definitiva passa per re- programar totes les connexions del nostre espai vital per tal de comunicar l´acció cap un objectiu de comprensió i ajuda a un col·lectiu de persones que ens la demanen. Demana i et es donarà diu la bíblia.

Independentment del color del nostre vot, la consciència ha de ser un valor destinat cap a la consecució del bé comú, objectiu fonamental de qualsevol societat moderna i que avança amb el pas del temps en una direcció única sense marxa enrere cap  un espai de concòrdia  tolerància i enteniment entre totes les persones. Cadascú des de la seua perspectivapolítica, econòmica  i social del mateix entorn involucrat.

 

Medios