Imprimir esta página
Viernes, 10 Agosto 2012 02:00

De Marx a Maslow

Escrito por  JOAQUÍN TAUSTE
Valora este artículo
(1 Voto)

En un principi ara i sempre, la consciència ens il.lumina el camí que prenem en nostre viatge esencial per damunt de la superfície terrenal, donant-nos seguretat, coherència i rigor en nostres decisions. Aquesta consciència  representa el “JO”  en  lletres majúscules de la nostra personalitat ja que ens aporta unitat entre allò que pensem i fem i el que no desenvolupem.

 Dins d'aquesta corrent, dos clars exponents son el psicòleg estat unidenc, Abraham Maslow, que en la seua famosa piràmide exposa per divisions les necesitats del home intemporalment: fisiològiques, seguretat, acceptació social, autoestima i per últim d'autorealització. I el filòsof alemà Karl Marx, que dona la clau d´un pensament en el qual l´home transforma el seu entorn per mig d´un procés dialèctic entre necessitats reals i altres imposades per poder superar les contradiccions a les que ens pot portar actuar de forma inconnexa amb la consciència.

                  Amb aquest plantejament, tots nosaltres tenim la oportunitat de formar una consiència que es puga posar en valor i ens permeta viure plenament sense embuts, donant a canvi un llenguatge fluid en les nostres accions, moltíssimes vegades preses en favor d´allò que no compartim però que acatem resignant-mos en vers d'uns interessos que s´ens fugen de les mans. Ara és el moment, estem vius i rodolem la supeficie terrenal.

Joaquín Tauste García


Visto 1849 veces